ROUSE WHITE HOUSE

Dulwich, SE21

What we loved about this project:

This project was all about the future. The brief was to provide my client with a home that would work for them right into their final years. It was interesting to explore how to provide my client with facilities while keeping her home looking beautiful with no feeling of institutional elements often associated with schemes provided for elderly people. My clients favourite colour is white or cream, so we explored how to use this within her preferred style. 

 

Our favourite design feature for this job:

Extension skylight, which adds soft light and atmosphere to the extension.

Low-carbon measures include:

The new extension was built from a timber frame, full-filled with flexible woodfibre and an outer layer in a woodfibre panel. We were also able to salvage and reuse the bricks from the demolition of the original laundry room and a small shed, which formed the single brick cladding to the extension. 

Our favourite low-carbon material:

Woodfibre insulation because the material can be re-used and because it locks the carbon it took out of the atmosphere when it grew for the duration of its life within the building.

Retrofit measures include:

Airtightness tapes to seal all the new works to the existing building and Aereco demand-controlled ventilation system.

COMPLETED: July 2021

Final-052-nblack-0721_v1a9663_edited.jpg
Final-016-nblack-0721_v1a9413.jpg
Final-143-nblack-0721_v1a9997_edited_edited.jpg
Final-035-nblack-0721_v1a9580.jpg
Final-042-nblack-0721_v1a9611.jpg
Final-087-nblack-0721_v1a9827.jpg
Final-085-nblack-0721_v1a9819_edited_edited.jpg
Final-046-nblack-0721_v1a9627.jpg
Final-014-nblack-0721_v1a9401_edited.jpg
Final-058-nblack-0721_v1a9687.jpg